Oslo har veldig mange restauranter, men ikke alle er like gode. Likevel er det flere fantastiske restauranter i hovedstaden vår enn det er i resten av landet til sammen. Her skal vi se litt nærmere på noen av dem.
Smalhans
Smalhans er en ekte bydelsrestaurant på St.Hanshaugen, men det er likevel en restaurant som anmelderne elsker – og hvor det kommer gjester fra absolutt hele byen. Smalhans byr på dagens Husmann mellom 16 og 18, og denne retten koster kun 175 kr. Når klokka bikker 18.00 tilbyr Smalhans to menyer, den ene heter Smalhans og den andre heter Krøsus. Uansett hvilken du bestiller får du flere deleretter, som er perfekte til å – ja, nettopp dele med andre. Godt er det uansett!
Kolonialen
Et lite steinkast unna Smalhans, finner du Kolonialen. Dette er en slags fancy bistro hvor du kan drikke champagne og slurpe i deg et par østers før du bestiller en klassisk tartar eller kalvetunge. Dagens fisk pleier å være et godt alternativ for de som ikke spiser kjøtt, og det er også et vegetaralternativ på menyen.
Brasseri Rivoli
Nede på Munchs Brygge, i Oslos nyeste bydel, åpnet nylig Brasseri Rivoli. Dette er restauranten til Kari Innerå som tidligere drev restauranten BA53 på Frogner. Med denne nye restauranten har hun åpnet en fantastisk fransk brasseri, med både klassiske franske retter – og en del kreative nykommere. Her det noe for alle, og kanskje spesielt den interiørinteresserte? For dette er en virkelig flott restaurant!
Maaemo
Man kommer ikke unna en slik liste som dette uten å nevne Maaemo. Denne restauranten hadde tre stjerner i den anerkjente Michelin-guiden i flere år, men er nå midt i en stor flytteprosess – og er derfor utelatt i guiden akkurat i år. Det blir spennende å se resultatet av nye Maaemo i 2021, og om de fortsatt har tre stjerner.